Belépés
Szavazás

Milyennek találod az oldalamat?

Kereső

Tízezrek mentek a netadó ellen 2.


ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

 

23:10 Élő közvetítésünk véget ér. Köszönjük a figyelmet és a türelmet. Az Orbán-kormány által tervezett internetadó elleni demonstrációsorozat hivatalosan november 17-én, a róla szóló parlamenti végszavazás napján folytatódik.

23:07  A maradó másfél tucatnyi tüntető egyike hivatalos tájékoztatást kért a „politikai foglyokról”. Megkérdezte: „Mi a helyzet bent?”

23:00 A Gyorskocsi utcában most már csak másfél tucatnyian maradtak. Beszédeket mondanak, egymást szórakoztatják.

22:42 Aztán rágyújtottak a „Felfázunk!” rigmusra. Az biztos, hogy meglehetősen sokat ültek a hideg kövön. A többség már fel is állt.

22:35 A Gyorskocsi utcában ülődemonstrációt tartó fiatalok a Hír TV stábját „Párt TV!” rigmussal fogadták.

22:29 A Gyorskocsi utcai csoportot néhány tucat rendőr várta. Száz tüntető van itt. „Szabadságot, szolidaritást!” – kiabálják, majd leülnek törökülésbe.

22:27 A Kossuth téren 50-100 ember maradt. Beszélgetnek, elszállingóznak.

22:18 Azok, akik a Gyorskocsi utcába mennek, „Gyertek velünk!” rigmussal invitálják a vonulás miatt veszteglő 9-es busz utasait. De egy utas sem szállt le.

22:16 A zászlókat Kunhalmi Heringes Anitával és Bangóné Borbély Ildikóval lengette meg a Parlament első emeletéről.

22:13 Egy rutinosabb tüntető felszólította tapasztalatlanabb társait, hogy ne a járdán menjenek, és az útra terelte őket, ám többen visszaterelték őket. A csoport a járdán folytatja az útját.

22:08 A Gyorskocsi utca felé induló sor eleje elérte a Margit hidat. A csoport duzzad, most már 200-an vannak.

Fotó: Móricz-Sabján Simon / Népszabadság

 

22:01 Három nő kihajolt a Parlament első emeletéről két EU-zászlóval és egy magyarral. A „Szép volt, lányok!” – üdvrivalgás fogadta őket.

21:58 Pár ember EU-zászlóban nekifeszült a rendőrsorfalnak, amelyen nem tudtak átjutni, és végül nem is alakult ki komoly összetűzés. Ki akarták tűzni az EU-zászlót.

21:54 Tüntetők egy jelentős csoportja – 100-150 ember – elindult a Gyorskocsi utca felé, ahol a Fidesz-székház elleni támadás vasárnap garázdaság miatt őrizetbe vett gyanúsítottjait tartják fogva. „Gyertek velünk!” – skandálják.

21:49 A tüntetés kezd kabaréba fordulni. Nem sokkal ezelőtt egy fiatalember bevallottan enyhén spiccesen azt kérdezte: „Mi a fasz van?”, amiből a tömeg nevetve azonnal rigmust csinált.

21:46 A Kossuth téren a tüntetők most egymásnak adják a mikrofont és rögtönözve beszélnek. Rengeteg panasz és kérés hangzik el. Volt, aki nehezményezte, hogy túl kevesen vannak, épp ezért az kiáltotta: „Sokan kell lenni!" Egy másik felszólaló azt fejtegette, senki ne menjen neki a rendőröknek, ehelyett holnap reggel bénítsák meg a Nyugati tér forgalmát.

21:31 A budapesti, a pécsi és a szegedi tüntetéssel párhuzamosan demonstráltak a netadó ellen Londonban is. A Trafalgar téren néhány tucat magyar gyűlt össze tiltakozni – jelenti tudósítónk,  R. Hahn Veronika.

21:22 Az egyik fő téma az EU-zászló kitűzése. Az Országgyűlés épületén magyar és székely zászló már van.

 

Fotó: Móricz-Sabján Simon / Népszabadság

 

21:17 A Kossuth téren az egykori parkoló területét szinte teljesen megtöltik az emberek. Több ezer ember jött át. Zúg az „Orbán takarodj, a „Ruszkik, haza! és az Elkúrtad! Elkúrtad!” rigmus. a tüntetők előtt a Parlament főbejáratánál egy sor készenléti rendőr állt fel rohamsisakban, gázspray-vel. Pillanatnyilag senki nincs, akin látszana, hogy nekik akar menni. A rigmusokon kívül békés a hangulat.

21:09 A Hír TV a Clark Ádám téren megúszta lökdösődéssel és beszólásokkal. Verekedés nem volt.

21:00 A Kossuth téren gyűlik a tömeg.

20:57 A Clark Ádám térről kezdenek elszállingózni az emberek. A kilométerkőnél hagynak számítógépes alkatrészeket.

20:45 A tüntetésen az útközben csatlakozókkal együtt összesen több tízezren voltak. Ez az egybehangzó becslés.

20:40 Az alagút felett valaki leeresztett egy hatalmas uniós zászlót. Vannak, akik rágyújtanak egy „Kossuth térre! Kossuth térre!” rigmusra.

20:38 Kunhalmi Ágnes is tüntetett.

20:37 A Clark Ádám tér egyik épületére tüntetők másztak fel. Rendőrök szólítják távozásra őket.

20:36 Megint körülvették a Hír TV stábját. „Hír TV, szar TV” – skandálják.

20:34 November 17-re új tüntetést hirdettek meg.

20:27 A tüntetés a Clark Ádám téren a szervezők szerint hivatalosan véget ért.

20:23 A Himnuszt éneklik.

20:18 Hatalmas a tömeg. Amikor valaki hangosbeszélőn azt mondta, azt hitték, kevesebben lesznek, kitört az ováció.

20:16 A Clark Ádám téren a rendőrök az alagutat lezárták.

20:14 A Hír TV jelenléte nagyon nem tetszik a tüntetőknek. A stáb körül repkednek a beszólások, a hangzavar miatt a riporter nemigen tud megszólalni.

20:08  A tömeg eleje most ért a Clark Ádám térre a 0. kilométerkőhöz.

20:04 The least worst of: „Giga! Giga! Hungária!” (Az Index hallotta.)

20:02  A tüntetők között ott van Rózsa Milán, az a soproni fiatalember, akit öt társával együtt vasárnap a rendőrök őrizetbe vettek a Fidesz-székháznál, de őt ma délután elengedték. Lapunknak elmondta, csoportos garázdaság ellenük a vád.

 

Móricz-Sabján Simon / Népszabadság

 

19:57 A Várkert bazárhoz közeledve a tömeg elkezdte skandálni: „Elkúrtad! Elkúrtad!"

19:54 Jókora derültséget keltett, amikor az Erzsébet híd budai hídfőjénél a rendezők hangosbeszélőn arra kérték az embereket, hogy maradjanak a jobb oldalon. Csak mindenki nevetett, sokan pedig skandálni kezdték: „Nem megyünk jobbra!"

19:50 A Hír TV stábját nem hagyják dolgozni. Az újságírókat biztonsági őrök védik.

19:42 A menetet tíz rendőrautó kíséri. A többségük furgon, tele a hatóság embereivel.

19:30 A tömegben sokan találgatják, hogy hányan lehetnek, és bár nyilvánvalóan csak becsülni tudnak, gyakorta visszatérő vélemény, hogy több tízezren tüntetnek, és talán ez az Orbán-kormány elleni legnagyobb demonstráció eddig. A tömeg rendezetten és békésen vonul, atrocitásokat munkatársaink sehol nem tapasztaltak. Ultrákat egyelőre sehol nem látni. Legalább ugyanannyiszor skandálják, hogy „Szabad ország, szabad internet!", mint azt: „Mocskos Fidesz!"

 

 

Rab László / Népszabadság

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

19:24 A tömeg most ér az Erzsébet hídra. Kórusban üvöltik: „Diktátor, diktátor!”, és „Nem lesz netadó!”

19:18 Az amerikai ügyvivő ma nem ment el, de az Index szerint Karácsony Gergely, Ungár Klára, Schmuck Andor és Oszkó Péter ma (is) ott van a tömegben.

19:14 A párhuzamos pécsi tüntetésre pár száz ember ment el. Mellár Tamás, a PTE tanára is szót kért. Azt mondta, szerinte az sem lehetetlen, hogy lesz állami szolgáltató, mert a mostaniak a sarc miatt kivonulnak. A kezdés után háromnegyed órával elindultak a demonstrálók a NAV elé a Rákóczi útra. A Rákóczi útra érve átváltottak kormányellenes tüntetésbe, felzúgott az „Orbán, takarodj!" is – írja a HVG

19:12 „Magyar vagyok, nem fideszes” – hirdeti egy transzparens.

19:07 A tüntetők között volt egy Írországból érkezett fiatalember, aki munkatársunknak azt mondta: „Először azt hittem, csak valami vicc, nem hittem el, hogy van olyan ország, ahol tényleg meg akarják adóztatni az internetet." Amikor pedig kiderült számára, hogy ezt komolyan gondolja a magyar kormány, úgy vélte, a kínai cenzúra ugrott be neki – teszi hozzá.

19:05 A tömeg eleje most az Astoriánál tart. Ez azt jelenti, hogy a menet az Astoria-Deák tér-József Attila utca-József nádor tér útvonalat teljes hosszában elfoglalja.

18:55 Sokkal többen mentek ki tüntetni, mint vasárnap. A tömeg eleje most jár a Madách téren, a vége még a József nádoron van. A tumultus miatt sokan próbálnak átvágni, amerre tudnak.

18:48 A környéken a túlterheltség miatt akadozik a mobilinternet, és beszélni sem mindig lehetett.

 

Marjai János / MTI

 

18:42 A József nádor tér és a közeli utcák is tele vannak tüntetőkkel. „Éljen a demokrácia!” „Éljen a köztársaság!” „Orbán, takarodj!” – skandálják.

18:37  A beszédek végén az egyik szervező arról tájékoztatta a tüntetőket: „Nem hagyjuk, hogy megszavazzák az internetadót a Parlamentben. Figyeljétek a híreket, figyeljétek az internetet. Amikor kiderül, hogy mikor szavaznak (november 17-én – a szerk.), tegyétek szabaddá magatokat arra a napra. Ezután a tömeget arra kérték, hogy békésen, rendezetten vonuljanak a megadott útvonalon, senki se takarja el az arcát. Mielőtt a tömeg elindult volna Budára, megismételték a vasárnapi flashmobot. Mindenki az égre világított a mobiltelefonjával.

18:32 A beszédeket szinte percenként szakítja meg a tömeg „Orbán, takarodj!” rigmusa.

18:26 „Az internetadó jelképe a kormány önkényuralmának. Az emberekkel akarják kifizettetni a rossz kormányzást – kezdte beszédét Várady Zsolt IWIW-alapító. Majd azzal folytatta: "Túllőttek a célon. Ezért vagyunk itt. Ezért követeljük, hogy vonják vissza az internetadót.” A beszédeket szinte percenként szakítja meg a tömeg „Orbán, takarodj!” rigmusa.

18:23 „Ma is sokan vagyunk. Ahogy vasárnap megmutattuk, úgy ma is, hogy nem kérünk Orbán igazságtalan internetadójából – lépett a színpadra Gulyás Balázs főszervező, mire a tömeg azonnal füttykoncertbe kezdett. Akkor pedig szinte felrobbant a tér a hangzavartól, amikor a szónok azzal folytatta a több ezer megjelentre mutatva: „Ez nem a Békemenet, ahová az egész országból buszoztatják az embereket.”

18:21 A Hír TV stábját vasárnap a tüntetők inzultálták a Fidesz Lendvay utcai székházánál. Ma a stáb biztonsági őrökkel – a Walton embereivel – jelent meg.

 

Fotó: Csortos Szabolcs

 

18:12 André Goodfriend amerikai ügyvivő a a második tüntetésre nem megy el, de figyel – írja az Index. Azt, hogy vasárnap ő is tüntetett, mi szúrtuk ki először.

18:07 Kedd délután, negyed órával a hivatalos kezdés előtt körülbelül ugyanannyian voltak a József nádor téren,  mint vasárnap ilyenkor. A tér szinte teljesen megtelt, többezres tömeg gyűlt össze, és folyamatosan jönnek még. Közben uniós és magyar zászlóval, transzparensekkel érkezett a már vasárnapról ismert tábla is, azzal a felirattal: „MSZP 2008, Fidesz 2014: Netadó nem!”

 

18:00 Elkezdődik a tüntetés, amellyel párhuzamosan többek között Pécsen és Szegeden is tartanak egyet.

17:54 Az MTI jelentése szerint a vasárnap a Fidesz-székház elleni támadás miatt garázdaságért őrizetbe vett hat ember közül egyet szabadon engedtek. A többieket gyorsított eljárás várja.

 

 

 

 

 

Tízezrek mentek a netadó ellen 2. hozzászólásai

Szólj hozzá

 
 
 

Oldalam díja

 

ÖLELÉS OKLEVÉL

BARÁTSÁG DÍJ

 

        Vízöntő

 

 

Látogass el a Szegedi Cicamentők

hivatalos oldalára


 
FELHÍVÁS!

LEGYÉL TE IS
ÁLLATVÉDŐ!

A Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete - együttműködve az
Országos Állatvédőrséggel,


várja olyan állatbarátok jelentkezését, Szegedről és környékéről, kik m
egbecsülik az állatokat, részt vennének állatvédő, állatkínzások, a helytelen állattartás felderítését, megelőzését (kutya, macska) szolgáló munkánkban!

VÉDJÜK EGYÜTT
AZ ÁLLATOKAT!
GYERE KÖZÉNK!


Ideiglenes cica-, kutyabefogadók jelentkezését is várjuk!

Állatkínzások, a helytelen állattartás bejelentése:
cicamentes@gmail.com;
allatvedo2009@gmail.com
06-30-22-44-208
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

              

           Időjárás előrejelzés

Hőtérkép

Felhőkép

 

 

HONLAPJAIM!!!!!!!!

 

http://donnamama.lapunk.hu/

http://www.kicsiunokam.eoldal.hu/

 

 

 

 

 

 

     

 

Kínai állatjegyek!
 
Kiváncsi vagy milyen állat jegyében születtél a Kínai horoszkóp szerint?
Ha igen,akkor csak ird be mikor születtél:. Pl: "1988"

 


 

 

 

 
 


 
Google PageRank

 

 

 

Hun-Web Linkek

Add to Google

Share

 

 

 

 

 

 

 

 

Nézz be ide is!

https://www.facebook.com/mirjamczeto

 

 

LÁTOGATÓIM:

2013. április 29-től

 

visitor counter

 

 

 

 

 

 

 

Bibliai milliomos


Vajon mennyire ismered a Bibliát? 

 

 

 

Nem haragszom soha az emberekre, ha másképpen vallják a dolgokat, mint én, mert tudom, hogy az ő igazságuk is éppen olyan igazság a maguk szempontjából, akár az enyém . . . Az élet sok apró igazsága között talán nem is az igazság a fontos. Hanem a békesség, mellyel megszorítjuk egymás kezét az igazság fölött.


Wass Albert
 
Ha azt akarod, hogy barátod legyen szelídíts meg engem.
- Jó, jó, de hogyan?- kérdezte a Kisherceg.
- Sok- sok türelem kell hozzá- felelte a róka.- Először leülsz szép, tisztes távolba tőlem, úgy, ott a fűben. Én majd a szemem sarkából nézlek, te pedig nem szólsz semmit. A beszéd csak a félreértések forrása. De minden áldott nap egy kicsit közelebb ülhetsz...
 
 Szeretet van
a napfény aranyló sugarában,
tavasszal virágzó fákban,
az ég gyöngyöző kékjében,
tavak tisztavizű mélyében.

Szeretet van
madarak rikoltó énekében,
bogarak törékeny életében,
állatok mindentudó szemében,
hüllők hideg vérében.

Szeretet van
anyai jóslatokban,
gyermeket váró hónapokban,
iskolákba futó diákokban
és a tanítókban.

Szeretet van
lázongó, vad fiatalokban,
sötétben botorkáló alakokban,
kopott, csöndes cellafalakban,
ijedten suttogott szavakban.

Szeretet van
a boldog, fiatal párokban,
szenvedélyesen szőtt álmokban,
mámoros, örök éjszakákban,
termékei ˝almafákban˝.

Szeretet van
körülöttünk mindenben,
boldogító, vidám színekben,
nevetve futkosó gyermekben,
s mindez benne van Istenben.
 
 
A barát egy mosoly,mely bátorít,ha félsz:

A barát a taps, mely ujjong,ha célba érsz.

A barát egy kéz,mely felhúz ha elestél:

A barát az álom,mit ébren kerestél.

A barát egy könnycsepp,mely érted hull,ha baj van:

A barát gyémántpáncél,óv téged a harcban.

A barát egy nevetés,mely felharsan ,ha meglát:

A barát egy rózsakert,mely Neked nyitja bokrát.

A barát egy csillag,mit az éj varázsol:

A barát egy dallam,mit meghallasz bárhol.

A barát a láng,mely kitáncol a tűzből:

A barát az emlék,mit szívedben őrzöl.

A barát is csak ember,s néha tán hibázik:

De szeret,s ha nincs veled,érzed,hogy hiányzik.

Mert Egynek lenni nem jó ezen a világon...
 
 

 

 

 

Marika Czető


Hozd létre a saját névjegyed


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

lap tetejére

 

0.062 mp